15. BÁTOR TÁBOR JÓTÉKONYSÁGI KORTÁRS MŰVÉSZETI AUKCIÓ, BUDAPEST 


 

2019. május 17-én immár 15. alkalommal rendeztük meg Kortárs Művészeti Aukciónkat, melynek helyszíne az impozáns Kiscelli Múzeum. Szakmai segítőinknek köszönhetően újra kiváló aukciós anyag tárul majd a közönség elé. Aukciónkat évről-évre egyre nagyobb értő figyelem kíséri, és ez egyben kötelez is minket arra, hogy a kalapács alá kerülő művek színvonalát illetően a legjobbra törekedjünk.

Az aukciós anyag összetétele évről-évre nagyságrendileg a következő:

  • 55-60 top magyar kortárs alkotás
  • 25 nagyszerű nemzetközi mű (magyar és kelet-európai gyökerekkel rendelkező külföldi művészektől)
  • 10 pályamunka – fiatal, tehetséges, de még kevéssé ismert művészek alkotásai          

           

  

Az anyag válogatásában elismert hazai és nemzetközi szakmai zsűri segíti munkánkat:

  • A hazai művészek műveit egy 6 tagú zsűri választja ki, melynek tagjai: Pados Gábor, Valkó Margit, Hegedüs Orsolya, Pőcze Attila, Sasvári Edit és Einspach Gábor.
  • Daniel Hug, Carl Kostyál, Rózsa Farkas, Peter Peri és Szántó András a tagjai annak a magas szaktekintéllyel rendelkező nemzetközi zsűrinek, mely a külföldön élő és alkotó, magyar és kelet-európai gyökerekkel rendelkező művészeket kutatják fel, hogy egy alkotásukkal vegyenek részt az aukción.
  • Néhány éve útjára indult egy kezdeményezésünk, mely szerint fiatal, tehetséges, ám még kevésbé ismert művészek számára teremtünk bemutatkozási lehetőséget aukciónkon. 2019-ben is folytatódik a hagyomány, az idei pályamunkák legjobbait pedig egy 3 főből álló zsűri választja ki, melynek tagjai: Spengler Katalin, Székely Katalin és Sasvári Edit.

 

Az aukció a kezdetektől  a Kieselbach Galéria szakértő támogatásával és szakmai felügyelete mellett szervezzük, állandó árverésvezetőnk pedig Winkler Nóra, aki az aukció előtt tárlatvezetést is tart a kalapács alá kerülő művek alaposabb megismerésére a Kiscelli Múzeum Szoborcsarnokában. 

Az aukció budapesti kísérőrendezvénye, melyre magyar és külföldi művészeken túl galériavezetők, gyűjtők és kurátorok kapnak meghívást a Bátor Tábor szervezésében, minden alkalommal lehetőséget teremt arra, hogy a vendégek kötetlen keretek között ismerkedhessenek meg a kortárs magyar képzőművészet szcénájával, mely így szép lassan bekerül Európa vérkeringésébe. Fiatal, feltörekvő művészek számára kiírt pályázatunk is azt a célt szolgálja, hogy a még kevésbé ismert, de nagy jövő előtt álló tehetségek is megmérettethessenek a nemzetközi porondon.