2013. október 10-én első alkalommal került megrendezésre a Bátor Tábor varsói kortárs művészeti aukciója. A budapesti aukció mintájára indított rendezvényen 40 műalkotás került kalapács alá. A 87 benevezett mű közül a lengyel kortárs művészeti szcéna elismert szakértői választották ki a legjobb 40 művet. A rendezvény helyszíne a különleges atmoszférája Ufficio Primo épülete volt (Wspolna 62, Varsó).

A rendezvényen befolyt összegből a hozzánk érkező évi 70 lengyel gyermek térítésmentes táborozását biztosítjuk.

A második varsói aukciót 2014. október 22-én tartottuk, amelynek a Zachęta – Nemzeti Galéria adott otthont. Ez alkalommal 49 művet vetettünk kalapács alá, amelyeket mind neves lengyel művészek ajánlottak fel az alapítvány számára.

2015-ben harmadik alkalommal is megrendezésre került a kortárs művészeti aukció, melyben immár a DESA Unicum Aukciós Ház is aktív szerepet vállalt és az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy Simon de Pury, a méltán híres aukcióvezető is részt vett az eseményen.

Az esemény évről-évre egyre nagyobb érdeklődésre tesz szert a műértők – és kedvelők körében. Tavaly ősszel immár negyedik alkalommal és 60 mű árverésre bocsátásával rendezhettük meg az aukciót, melyen rekordösszegű adomány folyt be, számszerűen 509 900 zł. Ez alkalommal is tiszteletét tette rendezvényünkön Simon de Pury és Gregor Muir is, a Tate nemzetközi művészeti gyűjteményének igazgatója.