A Bátor Tábor Alapítvány (www.batortabor.hu) 2005-ben rendezte meg első Kortárs Művészeti Aukcióját Budapesten. Az esemény elsősorban a jótékonyságról szól, mégis, az évek múlásával a hazai műkereskedelmi élet kitüntetett eseményévé vált. Ez a megszerzett tekintély az aukción résztvevő rendkívül nagyvonalú, művészbarát közönség és a különleges műveiket felajánló művészek egymásra találásával és nemes szándékaival magyarázható. Az árverésre bekerülni egy művész számára rangot és elismerést, vásárolni a licitáló számára pedig garanciát jelent, mivel a Bátor Tábor kortárs árveréseinek szervezői értékért valós értéket adnak. 

A több mint 10 éves múltra visszatekintő aukció sikerei mögött olyan szakmai partnerek állnak, mint az acb Galéria, a Kieselbach Galéria és a kezdetekben a Deák Erika Galéria.

A budapesti rendezvény sikerein felbuzdulva 2013 októberében rendeztük meg a Bátor Tábor első kortárs képzőművészeti aukcióját Varsóban, mely jellegében, színvonalában és céljait tekintve is a budapesti rendezvény lengyelországi megfelelője volt.

A meghívásra kerülő művészek listáját mind a budapesti, mind a varsói rendezvény esetében hazai és nemzetközi szinten is rangos zsűri állítja össze. A válogatás semmiképpen nem szubjektív értékítéleten alapszik, az aukciós anyag a legprofesszionálisabb kortársgalériák közreműködésével születik meg.

A jótékonysági esemény bevételét súlyosan beteg daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással (JIA), krónikus bélgyulladással (IBD) valamint haemophiliával kezelt gyermekek és családjaik részére szervezett ingyenes élményterápiás táboroztatásra fordítjuk Hatvan melletti táborhelyünkön.

A nemrégiben elhunyt, Oscar-díjas színész, Paul Newman 27 évvel ezelőtt megálmodott és létrehozott egy tábort az amerikai Connecticut-ben. Ez az első tábor lett az alapja a SeriousFun Children’s Network (korábban Association of Hole in the Wall Camps), amely világszerte tömöríti a súlyos beteg gyerekeknek élményterápiás táborokat kínáló szervezeteket. A Bátor Tábor 2007 óta tagja ennek – az évek folyamán a világ legnagyobb élményterápiás táborcsaládjává fejlődő – szervezetnek.

Turnusainkban évente közel 1000 táborozónak nyílik lehetősége olyan programok kipróbálására, amelyeken betegségükből kifolyólag máshol nemigen vehetnek részt. Legyen szó evezésről, lovaglásról, íjászatról, kézművességről, táncról, zenélésről, sportról, színjátszásról vagy magas-kötélpályás foglalkozásról, minden programunk lényege, hogy a táborozók számára sikerélményt nyújtson. Mindez jótékony hatással van önbizalmukra és ezáltal gyógyulásukra. Az elmúlt 15 évben 8000-nél is több táborozó járt már nálunk a kórházak együttműködésének köszönhetően.

Hálásak vagyunk a rendezvény minden résztvevőjének, hogy hozzájárulnak a Bátor Tábor céljainak eléréséhez.